Contacts

 • Edie Kissko
  Senior Director & Head of Corporate Communications
  +1 213-369-3719
 • Shannon Shamoon
  Manager, Corporate Communications
  +1 831-201-9142
 • Will Zelver
  Manager, Investor Relations & External Reporting
  +1 831-420-3168
 • Sonal Bisht
  EMEA – Head of Corporate Communications
  +44 7528 705 069
 • Janet Au Yeong
  APAC – Head of Corporate Communications
  +852 28605553

Click here for customer service inquiries

Plantronics introduceert nieuw mobiel telefoonstation Elara

Plantronics Elara is bedoeld voor mobile-first werknemers en heeft Microsoft Teams-ondersteuning voor betere werknemersproductiviteit 

Tuesday, September 25, 2018 9:18 am PDT

Dateline:

Hoofddorp

Hoofddorp, 25 september 2018 – Plantronics, (NYSE: PLT), audiopionier en leider in communicatietechnologie, introduceert de Plantronics Elara 60 Series, een mobiel telefoonstation dat is ontworpen voor de steeds groter wordende groep werknemers die voornamelijk de mobiele telefoon gebruikt voor communicatie. Zesendertig procent van de werknemers is namelijk afhankelijk van zijn of haar mobiele telefoon voor de dagelijkse zakelijke communicatie[1]. Door de mobiele telefoon in het hart van de samenwerkingservaring te plaatsen met geïntegreerde Microsoft Teams-ondersteuning wordt de productiviteit van medewerkers op een natuurlijke manier verbeterd.

 

Plantronics Elara voorziet een mobiele telefoon van bureautelefoon-achtige mogelijkheden, inclusief opties voor de headset, luidspreker en handset. Het mobiele telefoonstation ontvangt Microsoft Teams-meldingen en biedt gebruikers een one-touch- of stem-geactiveerde Microsoft Teams-ervaring. Om het te gebruiken, hoeft de mobiele telefoon alleen ingesteld te worden op Plantronics Elara. Het telefoonstation biedt de mogelijkheid voor draadloos opladen en vereist geen bekabelde netwerkaansluiting.

“Het creëren van een geweldige mobiele ervaring maakt vanaf het allereerste begin deel uit van het DNA van Plantronics. Elara opent nieuwe mogelijkheden door de mobiele telefoon te verheffen tot een echte samenwerkingsmotor voor werknemers en klanten”, aldus Joe Burton, president en CEO van Plantronics. “Door onze nauwe relatie met Microsoft, was het logisch om de samenwerkingskracht van Microsoft Teams als een native-ervaring aan te bieden in Elara.”

“Microsoft is verheugd om de Plantronics Elara te verwelkomen als een nieuwe Microsoft Teams-apparaatcategorie voor mobile-first werknemers. Met Elara levert Plantronics een vereenvoudigde samenwerkingsmogelijkheid waarmee mobiele gebruikers eenvoudig Teams kunnen gebruiken”, aldus Ilya Bukshteyn, partner-directeur apparaten voor Microsoft Teams.

De Plantronics Elara 60-serie biedt klanten veel flexibiliteit om een mobiel telefoonstation te ontwerpen dat het beste past bij de gebruikersvoorkeuren. Naast native one-touch Microsoft Teams-integratie, is er een ingebouwd numeriek toetsenblok, handige headsetintegratie en ondersteuning voor iOS- en Android-smartphones. Daarnaast kunnen klanten andere opties selecteren, waaronder:

 • Draadloze snellaadmogelijkheden
 • Speakerphone met kristalheldere audioprestaties
 • Telefoon-handset

Deze speciale opties veranderen Plantronics Elara in een productiviteitsmotor voor mobiele werknemers. Er zijn aanvullende standaardfuncties in elk Plantronics Elara-model beschikbaar, zoals integratie van Microsoft Cortana spraakactivering, LCD-kleurenscherm om de laadstatus, de aangesloten apparaten, de oproepstatus en andere aanpasbare instellingen weer te geven, en een Kensington-slot.

Op de stand van Plantronics/Polycom (# 1918) op de Microsoft Ignite-conferentie in Orlando, Florida, wordt de Plantronics Elara voor de eerste keer getoond. Met deze aankondiging van Plantronics Elara en een voorproefje van de nieuwe Savi- en Voyager-headsets die in oktober worden aangekondigd, breidt Plantronics zijn ondersteuning uit voor de Microsoft-oplossingen; Teams, Skype voor Bedrijven en Office 365. Het productportfolio van Plantronics en Polycom biedt de breedste reeks samenwerkingsproducten voor Microsoft-oplossingen.

De Plantronics- en Polycom-ondersteuning van Microsoft Teams gaat verder dan de nieuwe Plantronics Elara. In het vierde kwartaal van 2018 zal Teams-ondersteuning namelijk beschikbaar komen voor de Polycom Trio-conferentietelefoon en via de interoperabiliteits-clouddienst, RealConnect. Plantronics en Polycom willen klanten ondersteunen die – op kantoor, in een vergaderruimte of onderweg – gebruikmaken van een van de samenwerkingsplatforms van Microsoft: Teams, Skype voor Bedrijven of Office 365.

De Plantronics Elara 60-serie zet het momentum van Plantronics en Polycom voort en verbindt endpoint-oplossingen met clouddiensten. Met Plantronics Manager Pro kunnen IT-professionals het beheer van apparaten vergemakkelijken. Daarnaast kunnen ze – dankzij inzichten over het apparaatgebruik - werknemers ondersteunen en helpen voordat problemen zich voordoen.

 

Plantronics Elara 60 Series is vanaf begin 2019 verkrijgbaar. Ga voor meer informatie over de Plantronics Elara 60 Series naar www.plantronics.com/product/plantronics-elara-60. Voor meer informatie over de oplossingen van Plantronics en Polycom voor Microsoft-platforms ga naar Plantronics.com/microsoft.

 

Over Plantronics

Plantronics is een audiopionier en een wereldwijde leider in de communicatiebranche. De technologie van het bedrijf creëert rijke, natuurlijke audio- en samenwerkingservaringen, die ervoor zorgen dat goede ideeën gedeeld en gehoord kunnen worden – waar, wanneer en hoe dan ook. De portfolio van geïntegreerde communicatie- en samenwerkingsoplossingen omvat headsets, software, deskphones, audio- en videoconferencing, analysemogelijkheden en diensten. De oplossingen worden door consumenten en bedrijven wereldwijd gebruikt en zijn de leidende keuze voor elke soort werkplek. Voor meer informatie zie www.plantronics.com.

Plantronics is een geregistreerd handelsmerk van Plantronics. De Bluetooth-naam en het -handelsmerk zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc en gebruik door Plantronics staat onder licentie. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Anke van Heerebeek
anke@lubbersdejong.nl
020 2050428

 


[1] Frost & Sullivan, February 2018: Growth Opportunities in the Communications Endpoints Market, Forecast to 2021

 

Sign up to receive news alerts from the Poly Newsroom   Join
Business Wire NewsHQ SM